Los Glaciares (в превод Глетчерите) е национален парк в Санта 

...
Los Glaciares (в превод Глетчерите) е национален парк в Санта 
Коментари Харесай

Los Glaciares

Los Glaciares (в превод Глетчерите) е народен парк в Санта  Круз, Аржентина. Разпростира се на повърхност от 4459 кв.км. и през 1981г. е разгласен за част от Световното завещание на UNESCO.

Паркът е основан през 1937г. и е вторият по величина в Аржентина. Името му идва от голямата ледена шапка на Андите, която подхранва 47 огромни глетчера, от които 13 плават към Атлантическия океан. Ледената шапка е най-голямата след Антарктика и Гренландия. Тук глетчерите стартират от 1500м надморска височина нагоре, до момента в който в другите елементи на света са най-малко на 2500 метра.

Los Glaciares е 30% затрупан с лед и приютява две езера. Езеро Аржентино  е най-голямото в Аржентина (1446кв.км.) и е в южната част на парка, до момента в който езеро Виедма (1100кв.км.) е в северната. Двете езера подхранват река Санта Круз.

Районът е естествена среда за живот на щрауси, диви лами, пуми и сиви лисици, които са се трансформирали в заплашен тип, както и на над 1000 типа птици (кондори, орли и др.) Между леда и патагонската степ има обилна горска зона, състояща се главно от бук.

 

Los Glaciares е огромна туристическа атракция и има годишен бюджет от милион $ (1994г.) Началото на туристическата обиколка стартира от селото El Calafete на брега на езеро Аржентино.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР